Sparad i Detta har hänt

Friidrott med härliga elever.

I dag hade vi höstens idrottsdag med friidrottsgrenar på Sollentunavallen. Solen kom fram, vi slapp frysa och alla var på ett glatt humör.

Eleverna kämpade med grenar som höjdhopp, längdhopp, 100m, kast med liten boll och kulstötning. Vi kallar det personliga rekordens dag. Eleverna och idrottslärarna kan följa resultaten år från år och jämföra vilka personliga rekord som sätts. Det är ett bra upplägg gjort av vår proffsiga idrottslärare.

Jag spenderade dagen vid längdhoppet och hade roligt med eleverna som hjälpte till med att mäta hoppen och att heja på varandra. Roligt var att vi hade elever med från skolans förberedelseklasser. En del av dem så nyanlända att de inte har ett språk ännu. De fick så mycket bra stöd och uppmuntran av våra elever. De briljerade bitvis resultatmässigt och alla applåderade och berömde dem. Det är väl värdegrundsarbete det. En väldigt härlig dag!

I övrigt kan jag nämna att vi har vattenläcka i två av de rum jag nyttjar mest förutom mitt klassrum (än så länge). Vi avvaktar nu hur det ska bli. Förutom detta har skolan sedan 2-3 dagar ingen som helst ventilation. Just det, ingen ventilation. I hela skolan.  Många arbetsplatser skulle ha dömt ut detta som otillräckliga arbetsförhållanden. Det gör inte en skola. Av naturliga skäl bitvis och kanske för att alla vi lärare inte är så bortskämda med bra arbetsvillkor. Är nog en blandning.

Dagens goding blir nog alla leenden!

Fröken Linda

Annonser

Författare:

Bloggare, läsare och lärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s