Sparad i Detta har hänt, Pedagogik

Elevens val

Tänkt länge att jag skulle skriva en rapport från vårt arbete med Elevens val denna termin. Vi har låtit våra elever välja två ämnen de vill fördjupa sina kunskaper i. Valet gjordes med mentor och de mål som eleven har satt upp i sin individuella utvecklingsplan. Ett av dessa ämnen fick eleven och vi skapade grupperna utifrån detta.

Jag och en kollega arbetar med gruppen som har engelska och vi inledde första gången med en konversationsövning och sedan gav vi en massa ideér utifrån kunskapsmålen och det material vi har att erbjuda. Eleverna valde projekt och skrev i vad de ville lära sig.

Vi har elever som:

  • Läser böcker, artiklar
  • Arbetar med att analysera och översätta låttexter.
  • Skriver plancher med faktaom en berömd person.
  • Skriver egna berättelser
  • De spelar spel på engelska.

Vi har också tittat på en film tillsammans. En del av eleverna plockar fram sitt vanliga arbete i engelskan och arbetar med uppgifter de annars har svårt att hinna med en del av tiden och utvecklar de på elevens valtiden. Det råder kort sagt en febril aktivitet och detta tycker jag är ett bra exempel på att eleverna kan ta eget ansvar (i förhållande till mognad osv) för sin egen inlärning.

Den här terminen har detta fungerat väldigt bra i jämförelse med tidigare terminer och det gör arbetet att leda gruppen som pedagog väldigt roligt och lätt. Vi har kul!

Nu väntar vi spänt på att eleverna ska presentera det de har gjort för varandra och på så sätt visa för andra det de arbetat med. Det gör vi den 20 december är det tänkt.

Fröken Linda

Annonser

Författare:

Bloggare, läsare och lärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s