Sparad i Detta har hänt

Upprop – första skoldagen

Förväntansfullt och roligt – och väldigt intensivt. Så var dagen. 17 elever som alla var individuellt nyfikna och förväntansfulla. Gruppen behöver dock struktur och ansvarstagandet måste utvecklas. Följdaktligen behövdes en diskussion, nej, mer en konkretisering av regler och annat ganska omgående.

Var såklart ringrostig och kommer på en massa förbättringspotential på mycket. Skulle ha tagit in mina ämnen mer specifikt och jag tror att eleverna mest vill sätta fart med lektioner. En dag med strukturjobb med klassen räcker. Vill komma i håg dessa reflektioner till nästa år.

Uppgifterna i dag var att arbeta med en presentation av sig själva och sedan var det grupparbete med korsord. Testade att skriva en lärinstruktion som vi pratat om i Visible Learning, men av 17 i klassen var det tre som antog utmaningen, och troligen hade de gjort allt det i alla fall. Nåväl, Rom byggdes som bekant inte på en dag.

I loggböckerna berättar eleverna om förväntningar och om att förbättra en del i olika ämnen sättet att arbeta. En del skriver helt enkelt bara att de ska ”koncentrera” sig bättre. Hur nå till insikten om att besvara detta med ett hur och ett varför? När de äger det själva. Vill verkligen nå det mer synliga lärandet. När jag tar tag i att planera mina ämnen vill jag ha med detta i allt.

I morgon ska vi ägna oss åt nyheter och åt att kolla av datorer, koder och allt det där – redan dags att prata utvecklingssamtal. Korta kärnfulla instruktioner, tempo och mycket diskussion  – visionen är den i alla fall.

Har så mycket bastänk/organisation att få på plats. Ämnena. klassrummet. Checklistor. Laminerade viktiga dokument och mallar i massor och åter massor. Det blir till att ta en sak i taget antar jag.

Kul är det i alla fall.

FrökenLinda

 

Annonser

Författare:

Bloggare, läsare och lärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s