Sparad i Detta har hänt

Uppstartsplaner och introduktionsdagar

Vi har planerat ett antal introduktionsdagar med eleverna  – det blir sex skoldagar. Jag är väldigt kluven till den här typen av dagar eftersom jag värnar tiden för ämnena och kunskapsinhämtning. Men, det är beroende av vad vi fyller dagarna med och jag känner att vi har planerat meningsfulla och nödvändiga aktiviteter – och målet är att det ska lägga en trygg grund i gruppen.

Vi kommer inte tala eller skriva om sommaren på det traditionella sättet, snarare vill vi ha fokus framåt. Vi får några nya i klassen så vi ska fylla i en A4-sida av typen ”mina vänner” som vi ska sätta upp.

Det övergripande innehållet handlar om värdegrund och rutiner samt teambuilding. Vi kommer att diskutera skolans värdegrund via orden:

  • Respekt
  • Ansvar
  • Trygghet och glädje

Vi hoppas få tid att förbereda och filma ett antal korta miniscener (jag och mentorskollega blir skådespelare) som på olika sätt anknyter till det de möter i vår skolmiljö. En scen ska handla om att respektera tider, en annan om att delta aktivt i grupparbeten osv. Tror detta kan passa vår grupp elever. Målet är att öppna för diskussioner.

Sedan blir det lästid varje dag och vi ska prata nyheter dagligen. Eleverna fick en sommarutmaning i juni att lyssna på P1 sommar och det måste vi följa upp. Det blir en recension med betyg och efter modellen som SvD under sommaren har recenserat sommarpraten.

Det andra större är att vi redan vecka 36 har utvecklingssamtal och dessa håller eleverna i själva, så det ska vi ta tag i.

Utöver detta planerar vi att vår klass som nu är nior ska ta hem skolans traditionella klasskamp. Det kommer att bli full rulle och en hel massa glädje. Det vet jag att våra elever behöver.

Fröken Linda

Annonser

Författare:

Bloggare, läsare och lärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s