Sparad i Detta har hänt

Häggvikspodden – en erfarenhet rikare.

Jag har blivit en erfarenhet rikare nu denna januari. Vi fick via kommunen och vår rektor ett uppdrag att spela in en poddsändning på max en timme. Det är mycket kring att spela in en podcast och många fallgropar att falla i. Det verkar så spontant.

Vi gjorde så att vi träffades först förberedande för att spåna fram idéer om vad podcasten skulle innehålla. Vi ville framhålla vårt uppdrag och vår värdegrund, men också att problematisera uppdraget. Det finns ett dilemma mellan skolans empatiska lärare och elevernas inlärda ansvarslöshet. Det innebär en svår gränsdragning och spelar in på vilka förväntningar vi har på det egna ansvaret.

Det var bra att vi träffades innan för när vi skulle spela in sedan så hade vi en ganska tydlig bild av det vi ville berätta. Det krävdes en hel del koncentration också.

Jag fick helt klart mersmak och prata kan jag – men det handlar om att få till formuleringar och analys. Det blev en ganska likriktad och en samstämmigt samtal. Nästa podcast skulle vi nog kunna utmana lite mer. Ta oss ut ur komfortzonen lite och utmana både oss själva och lyssnarna.

Övning ger färdighet och jag är glad över förtroendet att jag fick möjligheten att vara med om att spela in detta.

Fröken Linda

Häggvikspodden

Annonser

Författare:

Bloggare, läsare och lärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s