Sparad i Detta har hänt, Fröken Linda funderar

En bra läxa. #BLOGG100

Vi fortsätter fokusområdet hållbar utveckling. Under en vecka har eleverna haft som uppgift att prata hemma samt ta reda på olika saker om sopsortering, återvinning, belysning, ekologisk mat och om familjen har bil och lite annat i vår vardag som har en påverkan på miljön.

Jag hade förra fredagen inlett arbetet genom att berätta om mitt hushåll och lite om min sopsortering och återvinning. Sedan i dag hade vi uppföljning av läxan i först smågrupper och sedan tvärgrupper. Det blev så bra diskussioner om vår miljöpåverkan i vardagen och mycket annat.

Vi avslutade med att prata om vad vi behöver bli bättre på i vardagen och saker som att sopsortera mer, inte ta bil med familjen lika mycket utan cykla eller gå mer kom upp.

Det här handlade bara om det där lilla vi alla gör och kan göra i vår vardag och det är också viktigt att diskutera.

Det har var en bra läxa som eleverna själva tyckte var meningsfull. En rolig sak att notera var att de skrev i sina lektionsloggar att de hade pratat med vuxna hemma, så det blev även samtal hemma om den här typen av frågor. Det är nog så värdefullt att ungdomarna verkligen hade en bra samtal med en vuxen hemma som på det sättet även involverades i skolarbetet. Nöjd med den avslutningen på fredagen.

Fröken Linda

Annonser

Författare:

Bloggare, läsare och lärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s